søndag den 14. juli 2013

Hver dag står hun op

Hver dag står hun op


Hun står op. Det gør hun altid, nogen gange bare tidligere end andre. Nogen gange står hun op, inden solen har fået søvn ud af øjnene, for at lave morgenmad til hendes familie. Nogen gange bliver hun vækket op af formiddagen, af hendes mindre søskende, som egentlig gerne ville hoppe trampolin med hende. Nej. Badminton i haven? Nej. Sætte mit hår? NEJ. Men Mie, det er så lang tid siden vi har.. NEJ LAD MIG SOVE, FUCK UD AF MIT VÆRELSE OKAY?!
Hun er ikke altid glad.  Livet påvirker hende. Livet og alle andre. Hele tiden. Livet, er svært at vende sig til især når det kun går en vej. Fremad. Hurtigere og hurtigere, suser sekundviseren rundt på uret. Hvert sekund kommer aldrig tilbage, og det har hun tænkt over. Mange gange. Når hun bliver gammel, runken, og mindre tiltrækkende, vil hun tænke tilbage på der hvor hun er nu. Hvad skal hendes minder være?
Drukture hver weekend? Romantiske dage, med solnedgang ved stranden, og et liv fyldt op med kærlighed? Sex de vildeste steder, med en masse af de flotteste fyre? Den dygtigste i skolen, med stolte karaktere og en åben fremtid? De tænker hun også meget på.
Hun tænker faktisk ret meget. Mere end mange andre sikkert. Men imens hun sidder og tænker, suser sekundviseren endnu hurtigere frem, og snart er endnu en dag gået.
Dybest inde i hendes sind er hun stresset, stresset over alt det hun skal nå, alt det hun skal se tilbage på når hun bliver gammel, runken og utiltrækkende. Men hvad har hun lyst til nu? Lige nu.
Er det ikke det vigtigste? Hvad hvis hun mest af alt har mest lyst til slet ikke at stå op? Til at ligge i sengen, der hvor der er trygt og godt og se tv hele dagen. Hun har lyst, men gør det ikke. Hun står altid op. Det gør hun altid, nogen gange bare tidligere end andre. Måske går hun i seng igen, efter hun har indtastet ”Yolo things to do” i søgefeltet på google, for at finde noget at kunne se tilbage på. Noget at fortælle om.
Hvad har du så lavet i sommerferien?
-          Ja, nu skal du bare høre! Først tog vi ud ved midnatstid og nøgenbadede alle pigerne, de var så fedt, indtil at Camilla havde tabt sit badetøj i vandet, og det viste sig at den lækreste dreng havde…
Hvad lavede du så i sommerferien?
-          Jeg .. sov. Og så tv.
Hvorfor?
-          Fordi… Jeg havde lyst.


Hun er forvirret, og svirper hver dag frem og tilbage mellem hvad hun har lyst til lige nu og her, og hvad hun vil fortælle om og hvad hun vil se tilbage på. Den her novelle er lige så forvirrende, som pigens tanker, hver evig eneste dag. Hun er bare en pige som prøver at finde sin lille plads, i livet og det store univers. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar