onsdag den 11. september 2013

Liv

(kun piger vil forstå dette indlæg)


Dit liv. Mit liv. Rejseliv. 
Kærlighedsliv. Arbejdsliv. Familieliv. 
Kulturliv. Naturliv.
Selve livet.


Du har et liv. Du går i skole, og får måske en bunke gode karakterer i hovedet. Får måske en masse nye venner. Bliver måske bedre til Håndbold. En nye lillesøster måske. Mister en god ven. Din bedstefar dør. Din kat får killinger. Din mad brænder på. Pointen er; 
Ting sker. 

Dit liv kører op og ned som en bakke, hele tiden. Op, ned. Nogle ting i dit liv kan du styre selv, (fx. hvad du vil i din karriere, eller hvilket tøj du vil have på) men andre ting er også bare en del af dit liv uden at du kan gøre ved det, såsom at din mor dør, eller at du skal have en lillesøster. Men på en måde virker alt, som intet er tilfældigt. Som om du ingen indflydelse har selv. Jo, du vælger selv om du vil tage i skole? Eller gør du? 

På det sidste har to "liv", og deres uafhængighed af hinanden, fyldt meget hos mig.
Livet & Følelseslivet.
For en ting er dit liv, de ting du gør, og vælger. Men dine følelser, har du ingen mulighed for at kontrollere. Og det har et kontrolmenneske som mig, ofte svært ved at acceptere. 

fx:

Du havde glædet dig hele ugen til at komme hen til din kæreste. Hygge, slappe af, putte. I har skrevet om hvor dejligt det bliver at se hinanden og være sammen igen, og det får dig kun til at glæde dig endnu mere. 
Men. Da du kommer over til ham og ligger i hans arme, får du den værste følelse indeni, følelsen af at ville væk og bare være i længst afstand med ham som muligt. Uden grund. Uden nogen som helst grund. 
Og følelseslivet plejer ofte at være afhængigt af livet, som hvis du bliver slået af din kæreste, er det normalt at føle sig "trist" eller "vred". Men hvad hvis du har det helt perfekt i dit liv, men at dit følelsesliv kører op og ned som en karrusel der er løbet løbsk? Hvorfor? Hvordan? Og hvad kan gøre at det stopper?


du behøves ikke at køre længere ned, for jeg har ikke fundet ud af det endnuIngen kommentarer:

Send en kommentar