lørdag den 13. april 2013

Om det lille menneske i det store univers

Vi mennesker føler at vi er de klogeste - i hele universet.
Jorden drejer om os, og vi bestemmer og ejer alt, - i hele universet.

Universet er stort. Meget stort. Det forstår mennesker ikke. Mennesker forstår heller ikke hvordan universet blev skabt. De forstår ikke at universet er uendeligt. Planeten "Jorden" er ikke den eneste planet i universet. Det ved du nok godt. Ved du hvor mange andre planeter der er?

Nej. Det er der ingen der ved.

Men de klogeste mennesker, har fundet ud af at der er over 100. Milliarder. Ved du hvor mange det er?
Rigtig mange. Forestil dig, at alle mennesker på jorden er hver deres planet. Hvert et eneste menneske. Hvert et menneske i kæmpe New York, eller hvert et menneske i enorme Kina. Hvert et menneske på jorden stod for en planet. Så mange planeter er der, gange 10. SÅ mange er der. Mindst.

Vi mennesker tror også vi er de eneste i universet. De klogeste. Vi kender ikke universet, kun det aller tætteste omkring os. Hvordan kan vi vide vi er den eneste planet med liv? Med mennesker? Kloge væsner som os?

Det kan vi ikke vide. Vi er til grin. Tror vi ejer hele universet, selvom kun er en lille bitte mikroskopisk del af det hele. Hvad hvis der findes væsner der er klogere end mennesker? Væsner som er kloge nok til at forstå hvorfor eller hvordan universet er uendeligt. Hvis disse væsner findes, må de kigge på os, og lave grin med os. Os som "ved alt". Nej.. Det gør vi altså ikke.

Hvad tror du?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar